Yaşınıza Özel Cilt Bakımı Nasıl Yapılır ?

Yaşınıza Özel Cilt Bakımı Nasıl Yapılır ?

ERGENLİK DÖNEMİNDE CİLT BAKIMI 

Akne, siyah nokta ve yağlı cilt, genç cilt bakımı şikayetlerinin başında gelir. Bunun nedeni hormon dalgalanmalarıdır. 

  • Adım 1 . Bilinçli olarak temizleyin. Cildiniz gün boyunca aşırı yağlanırsa günde bir kez, iki kez temizleyin. Yağlı cilt yerine kuru cilde sahip olan gençler için sütlü bir temizleyici ve nemlendirici deneyin.
  • Adım 2 . Yatmadan önce daima makyajınızı yıkayın. Yüzünüzü yıkamak için çok yorgunsanız, en azından makyajınızı, kiri veya yağı çıkarmak için makyaj temizleme pedleri kullanın. 
  • Adım 3 . Kontrol yağı. Cildinize fazla zarar vermeden parlaklığı minimumda tutun. Parlamayı kontrol etmek için yağsız bir astar kullanın ve dokuları kullanarak gün boyunca yağları lekeleyin.
  • Adım 4 . Güneş koruyucu kullanın. Cildinizin önümüzdeki on yıllar boyunca şimdiki kadar sağlıklı görünmesini istiyorsunuz. Yağsız bir formül seçin ve güneş koruyucu içeren kozmetik ürünleri seçin.

20’Lİ YAŞLARDA CİLT BAKIMI 

20’li yaşlarınızda cilt bakımı hedefiniz korumak ve korumaktır.

  • Adım 1 . Cildinizi kurutmadan makyajı ve fazla yağı temizlemek için  hafif köpüklü bir temizleyici kullanın
  • Adım 2 . UVA ve UVB korumalı hafif bir günlük SPF nemlendirici kullanın. Güneş kremi, yaşınız ne olursa olsun atlayamayacağınız bir adımdır. Güneş kremi sadece cilt kanseri şansınızı azaltmakla kalmaz, aynı zamanda bir çalışma ,yaşlanma belirtilerini bile tersine çevrebileceğini buldu.
  • Adım 3 . 20’li yaşlarınızda hafif sivilceler ve hatta yetişkin sivilceleri yaygındır. Gerektiğinde salisilik asit veya benzoil peroksit içeren leke tedavisi veya detoksifie edici kil maskesi kullanın . Ve ne kadar çekici olursa olsun, kusurları seçmemeye çalışın. Bu, hiperpigmentasyona ve uzun süreli yara izlerine yol açabilir.
  • Adım 4 . Antioksidan bir gece kremi, 20’li yaşlarınızda eksik uyku ve çevresel maruziyet belirtileriyle savaşmanıza yardımcı olur. Bu, cildinizi ince çizgilere, pigment değişikliklerine ve donuk bir cilde neden olan serbest radikallerden koruyacaktır.
  • .Adım 5 . 20’li yaşlarınızda rutininize göz altı kremi ve diğer yaşlanma karşıtı ürünleri ekleyebilir ve eklemelisiniz . Seramidler, esansiyel yağ asitleri ve alfa ve beta hidroksi asitler gibi nemlendirici bileşenleri arayın. Bu bileşenler , doğal olarak oluşan cilt lipidlerini yenileyerek ince çizgilere karşı koruma sağlar

30’LU YAŞLARDA CİLT BAKIMI 

30’lu yaşlarınızda, güneş hasarı ve ince çizgilerin neden olduğu renk değişikliği, büyük olasılıkla ele almanız gereken en büyük iki cilt bakımı endişenizdir.

  • Adım 1 . 30’lu yaşlarınıza geldiğinizde cildinizi peeling yapmak bir zorunluluktur. Yaşlanma karşıtı cilt bakımı tüyoları söz konusu olduğunda, peeling, genç ve parlak bir cildi teşvik etmenin en etkili yollarından biridir. Peeling, ölü deri hücrelerinin atılmasına ve dolaşımın artmasına yardımcı olur. Sonuç daha parlak, daha sıkı, daha sağlıklı görünen bir cilt . Makyajı ve kalıntıları gidermek ve cildinizi pul pul dökmek için bir AHA köpüren temizleyici arayın .
  • Adım 2 . 20’li yaşlarında göz kremi kullanmadıysan, bu on yılın başlangıcıdır. Göz çevresindeki hassas cildi nemlendirmek için hem gündüz hem de gece göz altı kremi kullandığınızdan emin olun. Bu, görünen tüm çizgileri azaltmaya yardımcı olacaktır.
  • Adım 3 . Sabah cilt bakımı rutininizde güneş koruyucu uygulamadan önce antioksidan bakımından zengin bir nemlendirici, serum veya losyon kullanın. Antioksidanlar, serbest radikal hasarına karşı koruma sağlamak için SPF ile sinerjik olarak hareket eder. Zaten yapılmış olan hasarın bir kısmını geri almaya bile yardımcı olabilir.
  • Adım 4 . Şimdi cilt bakım rutininize bir retinoid eklemenin zamanı geldi. Retinol ürünleri cildinizin genel tonunu ve dokusunu iyileştirir. Geceleri retinoid uygulayın. Güneş ışığı retinolü etkisiz hale getirerek işe yaramaz hale getirir. Yine de bu ürünleri nereye koyduğunuza dikkat edin. Retinoidler hassas göz bölgesi için çok tahriş edici olabilir ve ayrıca tahriş olmuş veya kırılmış ciltlerden kaçınılmalıdır.
  • Adım 5 . Bir retinoid uyguladıktan sonra cildiniz hala gergin hissediyorsa, nemlendirici bir hyaluronik asit serumu ile devam edin. Cildinizi aşırı derecede tedavi etmekten kaçınmak için serumun retinoid içermediğinden emin olun.

40’LI YAŞLARDA CİLT BAKIMI 

40’lı yaşlarınızda östrojen seviyeniz azalmaya başlar , bu nedenle cildiniz daha kuru hale gelir. Bu, peptitler gibi nem ve kolajen oluşturucu bileşenler eklemeniz gereken zamandır. 

  • Adım 1 . Ölü cilt hücrelerini temizlemeye ve cilt hücresi dönüşüm sürecini hızlandırmaya yardımcı olmak için nazik bir yüz fırçasıyla birlikte kurutmayan bir temizleyici kullanarak temizleyin.
  • Adım 2 . Daha fazla hasarı önlemek için günlük güneş koruyucu kullanmaya devam edin. Serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olacak ve halihazırda sahip olabileceğiniz hasarın bir kısmını tersine çevirmeye yardımcı olacak antioksidanlar içeren bir ürün arayın. 
  • Adım 3. Kolajen üretiminiz de 40’lı yaşlarınızda azalıyor, bu nedenle cilt bakımı rutininizde peptit kullanmaya başlamanın şimdi tam zamanı. Peptitler , özellikle doku geliştirici retinoidlerle birlikte kullanıldığında kolajen üretimini destekler.
  • Adım 4 . 40’lı yaşlarınız aynı zamanda boyun ve dekolte bölgenizdeki cilde odaklanmaya başlama zamanıdır. Pürüzsüz, dolgun ve renk bozulmalarını en aza indirmeye yardımcı olmak için fitoöstrojenler, retinol ve meyan kökü gibi yaşlanma karşıtı bileşenleri arayın. 
  • Adım 5. Bu aynı zamanda rutininize bir yüz yağı eklemenin zamanıdır . Yağlar, 40’lı yaşlarınızda cildinizin çok ihtiyaç duyduğu nemi korumasına yardımcı olur. 

50’Lİ YAŞLARDA CİLT BAKIMI 

50’li yaşlarınıza geldiğinizde temel cilt endişeniz, hormonlar nedeniyle cilt elastikiyeti ve kolajen kaybıdır. Menopoz döneminde cilt kurur ve daha kolay tahriş olur. Daha derin nemlendirici maddeler kullanmaya başlamanın zamanı geldi.

  • Adım 1 . Seramidler gibi bariyer destekleyici maddeler arayın. Menopoz sırasında östrojen seviyeleri düştüğünde, cilt nemini koruyamaz. Ek olarak, yaşlı cilt, doğal lipit ve yağ asitlerinin kaybından muzdariptir. Bu, iltihaplanmaya, dehidrasyona ve tehlikeye atılmış bir nem bariyerine katkıda bulunur. Tükenmiş bir bariyeri onarmaya yardımcı olmak için lipit açısından zengin bir serum arayın ve günde en az iki kez kullanın.
  • Adım 2 . Yağ bazlı her şeye geçin. 50’li yaşlarda temizleyicilerden serumlara kadar yağlar özellikle güçlüdür. Yağlar, nemlendirmeyi artırmanın ötesinde, bazı serum ve nemlendiricilerin yaptığı gibi kuru ve hassas cildi yakmaz. Ve artık hiperpigmentasyona her zamankinden daha yatkın olduğunuz için, yağlarınızı sabah ve gece kullandığınızdan emin olun.
  • Adım 3 . Cildinizi soymadan veya çizmeden nazikçe pul pul dökmek için enzim eksfoliyan ile cildinizin parlaklığını artırın. Bu, ölü cilt hücrelerinin birikmesini ve parıltınızı gizlemesini önleyecektir. 
  • Adım 4 . Dudaklarını unutma. Yaşlandıkça dudaklarımız özellikle kolajen yıkımından ve kırışıklıklardan etkilenir. Birçok kadın 50’li yaşlarında dudaklarının şeklini kaybettiğini görür. Dudak maskesiyle dolgunlaştırmaya ve pürüzsüzleştirmeye yardımcı olun.

60’LAR, 70’LER VE ÖTESİNDE CİLT BAKIMI 

Olgun ciltler için cilt bakımı, genç ciltler için cilt bakımından çok farklı değildir. Ancak 60’larda, 70’lerde ve sonrasında ele alınması gereken belirli endişeler var. 

  • Adım 1. Alt dudak, bu yaş grubunda cilt kanserinin en sık görüldüğü bölgelerden biridir, bu nedenle her gün bir SPF dudak balsamı uyguladığınızdan emin olun.
  • Adım 2. Boyun ve dekolte bölgeniz, yaşlandıkça özel dikkat gerektiren diğer bölgelerdir. Bu bölgeyi ihmal etmek güneş lekelerine ve kırışıklıklara neden olabilir. 
  • Adım 3 . Olgun cilt neme çok ihtiyaç duyar, bu nedenle skualen ve argan yağı gibi nemlendirici bileşenlere yüklediğinizden emin olun .
  • Adım 4 . Tıpkı 20’li, 30’lu, 40’lı ve 50’li yaşlarda olduğu gibi günlük güneş kremini unutmayın. 
  • Adım 5 . Her sabah bir antioksidan serum ve akşamları hafif bir retinoid kullanın.