Cilt Bakımına Yeni Başlayanlar İçin Öneriler

Cilt Bakımına Yeni Başlayanlar İçin Öneriler

Cilt bakımına yeni başlayanlar için öneriler

Aydınlık, kusursuz ve canlı görünen bir cilt için cilt bakımı yapmanız gerekir. Cilt bakımı yapmadan önce cilt tipinizi iyi belirleyerek cilt bakım ürünlerini seçmeniz gerekir.

Cilt tipini belirledikten sonra kendinize uygun bir cilt bakım sıralamasını düzenli olarak uygulamanız önerilir. Cilt bakımına yeni başladıysanız ve pratik öneriler arıyorsanız bu yazımız tam size göre!

1-CİLDİNİZİ TEMİZLEYİN

Cildinizde gün içerisinde yağ, kir ve makyaj kalıntıları birikir. Cilt sağlığınız için ve cilt bakım ürünlerinin cilde iyi nüfuz edebilmesi için cildinizi temizlemeniz gerekir.

Yağlı, karma, kuru ve hassas ciltler için ayrı ayrı cilt temizleyiciler bulunur. Cilt tipinize en uygun temizleyici ile günde 2 kez cildinizi temizleyin. Sabah ve akşam cilt temizliği yaparak cildin nefes almasını sağlayabilirsiniz.

2-TONİKLE CİLDİ ARINDIRIN

Cildi temizlemek için tek başına temizleyici ürün ve su kullanmak yeterli gelmez. Derinlemesine arındırılmış bir cilt için tonik ya da toner denilen ürünleri kullanmanız gerekir.

Cilt tipinize göre alacağınız bir tonik yardımıyla gözeneklerde biriken yağ ve kirleri derinlemesine temizleyin. Ayrıca tonikler gözenekleri sıkılaştırarak daha kusursuz görünen bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Cildinizi jel ve köpük yardımıyla temizledikten sonra 1 parça pamuğun üzerine tonik dökün. Ardından cildinizi bu pamukla silin.

3-CİLDİNİZİ NEMLENDİRİN

Cilt bakımının en önemli adımlarından biri cildi nemlendirmek. Cilt her zaman neme ihtiyaç duyar. Nemsiz ciltler dış etkenlere karşı güçsüz olur. Pul pul dökülme, tahriş ve kızarıklık gibi birçok sorun meydana gelir. Ayrıca cilt erkenden kırışabilir. Bu sebeple cilt tipinize uygun bir nemlendirici ile her gün cildi nemlendirin.

Yağlı ciltler su bazlı nemlendiricileri tercih edebilir. Eğer kuru bir cildiniz varsa daha yoğun nemlendiricileri kullanmanız önerilir. Ayrıca her gün bol miktarda su içerek cildin nem dengesini korumanız gerekir.

4-GÜNEŞ KREMİ KULLANIN

Güneş ışınlarının zararlı etkileri cilde çok büyük zararlar verebilir. Güneş ışınlarına aşırı maruz kalan ciltlerle kırışıklık ve lekeler meydana gelir. Cilt tahriş olur. Cildi UV ışınlarından koruyabilmek için güneş kremi kullanılması gerekir.

Güneş kremlerini sadece yaz aylarında değil her mevsim kullanmanız önerilir. Güneş kremlerini de cilt tipine uygun olarak belirleyebilirsiniz.

Her gün dışarı çıkmadan 30 dakika önce mutlaka güneş kreminizi sürün. Gün içerisinde güneş kremini tazelemeyi unutmayın.